Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Athanasiou Tray Bake

 • 1914

  Η αρχή...

  στην πόλη των Ιωαννίνων ο Σταυρός αρχίζει να ασχολείται με την τέχνη της ζαχαροπλαστικής, εργάζοντας στην περιοχή σε διάφορα ζαχαροπλαστεία. Ύστερα από μερικά χρόνια έρχεται στην Πελοπόννησο για τον ίδιο λόγο και μαθαίνει στον υιό του Παντελή την τέχνη της ζαχαροπλαστικής.

 • 1937

  Γλυκές αναμνήσεις...

  Ο Μάστρο-Παντελής από το 1937 πρόσφερε με το γνωστό καρότσι του γλυκές λιχουδιές και γλυκές αναμνήσεις της παλιάς εποχής. Παρασκέυαζε πολίτικα γλυκά και παγωτά στο εργαστήριο του μαζί με την γυναίκα του Μαρία. Έγινε αγαπητός από τον κόσμο της Καλαμάτας με αποτέλεσμα την καθημερινή ανυπομονησία του κόσμου για μια λιχουδιά από τα χέρια του. Με την σειρά του μετέδωσε όλες του τις γνώσεις στον υιό του Στάυρο ο οποίος ασχολείται ακόμη με την τέχνη της ζαχαροπλαστικής.

  1937

 • 1990

  Το εργοστάσιο...

  Η δημιουργία ενός εργοστασίου, σχεδιασμένο έτσι ώστε να εξασφαλίζει πάντα ποιοτικά προϊόντα –τεχνογνωσία και οργάνωση στην παραγωγή, υλοποιήθηκε από τα παιδιά του Μάστρο-Παντελή το 1990. Στόχος και σκοπός ήταν και είναι η διατήρηση του ονόματος και μακρόχρονη διαδρομή της οικογένειας στην διανομή αυθεντικών και παραδοσιακών γεύσεων μέχρι και σήμερα.